Reboot, remake, re-up


Det är lite weird ändå. Tio år efter att den första Spiderman-filmen kom ut – och fem år efter den senaste – har det bestämts att Spiderman-filmerna ska ”rebootas”. Det vill säga, ut med regissören Sam Raimi och alla skådespelarna, och tillbaka till en första film när vi ännu en gång får se Peter Parker få sina krafter (ofta det tråkigaste i superhjältefilmer). Nog för att Andrew Garfield – ni vet, han som var med och uppfann Facebook – ser ut att passa i huvudrollen. Martin Sheen är ju heller aldrig fel. Men ändå. Tänk om det här blir normen i framtiden, att hela tiden ”börja om” i filmserier. Så här kommer det att låta då:
-”Vad kollar du på?”
-”Spindelmannen”.
-”Ah, okej. Menar du Spider-Man? Den från 2002? Eller AMAZING Spider-man? Den från 2012? Eller Spider-Man Begins, från 2022?”

Ja, ni hör ju. Att starta om Batman-filmerna kändes vettigt, eftersom det aldrig hade gjorts en film som riktigt visade Batmans ursprung (som ju också är ett av de coolaste i superhjältevärlden). Men det här känns mest dumt, även om jag sällan skämts så mycket på bio som när jag såg Spider-Man 3 och Venom spelades av den här snubben:

Ah well. Det här kanske hindrar någon därute från att göra en skräpfilm av någon obskyr seriehjälte istället (Elektra? Thor? Green Lantern? WHO CARES?). Men om Amazing Spider-Man känns opepp, är det här desto peppigare:
Dark Knight rises – teaser trailer
Inte mycket nytt i trailern, men ändå. Sakta, sakta byggs hypen upp. Var inte crap nu, Dark Knight Rises. Var inte Spider-Man 3. Släng inte in tio skurkar och tjugo sidohandlingar så att allt blir en soppa. Visa att det går att göra en solid trilogi, så lovar jag att bygga ett Christopher Nolan- altare i min extragarderob i sovrummet.

Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: