Mörka stjärnorKom på att jag hade några bilder från Darkstars spelning på Volt-festivalen skräpandes i iphonen. Sjukt bra spelning som lät väldigt annorlunda än deras album ”North” – som i och för sig är väldigt bra det också, Finns på Spotten. Deras sångare James var en trevlig prick som såg väldigt sjuttiotalsmetal ut, han hade lätt kunnat spela huvudrollen i en remake av Airheads.

Han förklarade att de hade försökt spela låtarna från albumet live, men att de kändes för lugna, och att det var lika bra att göra livespelningarna till sin helt egna grej. Nice var det. Jag vet inte riktigt vad man ska kalla den här genren av folk som gör typ noisig pop korsad med basig dansmusik, men bra är det. England har Darkstar och USA har, bland många andra så klart, Salem. Som också ser hårdrock ut som fan, se bara på bilden här nere. Den skulle kunna vara hämtad från valfri dokumentär om Black Sabbath-fans i sjuttiotalets England.

Här blir man förvirrad som svensk, eftersom konstnärliga svenskar i regel ogillar metal (till skillnad från de som jobbar på posten och kör truck på Scan). Tur att vi kan lyssna på den här hittills rätt odefinierade genren (witch house?) istället. Speaking of witch (har har) – här nere bjuckas det på en witch house-mix från klubbordnar-DJ-gänget-personan Kärleksdöden, som jag fick för två tusen år sedan men glömde lägga upp på bloggen. Säg sedan inte att jag aldrig gett dig något. Och gå på Kärleksdödens grejer för mer odefinierbart bra musik.
Soundcloud: FAMILY ♥✝ KÄRLEKSDÖDEN (Häxhus-mix)

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: