I did not know that part 2


Visste du att James Avery, känd och älskad av oss alla som Uncle Phil i Fresh Prince i Bel Air, även gjorde Shredders röst i den tecknade Turtles-serien? Nej, och jag bryr mig inte, säger du. Well, fuck you. James lade ned sin hjärta och själ i rollen som fotklanens ledare och Krangs trätobroder. Checka klippet häruppe när han pratar om hur det finns många nivåer av ilska och glädje i varje karaktär man spelar, och hur det närmaste man kan komma odödlighet är att bli förevigad på det här sättet. Överanalyserande? Nej, precis lagom nivå av analyserande. Killen har fattat precis allt. Och Uncle Phil alltså, vilken kille.

Åter till Turtles – om du som jag känner lite kärlek och beundran för Krang, hjärnan från Dimension X som lackar ur på allt och alla jämt, kan du kolla in intervjun här nere med killen som spelade honom. Pat Fraley som han heter, har verkligen analyserat varför han valt ett visst röstläge eller en viss rytm i talet till karaktären. Det är ganska roligt när han berättar om att han kunde ringa till småbarns födelsedagsfester i karaktär som Krang (på föräldrars begäran). Krang var så dryg i serien att det var helt okej för en vuxen man att dissa ungarna hårt. ”What’s your name?” – ”Bobby.” – ”WHO CARES!!!” Det är så få arenor som gör det okej för vuxna att förolämpa barn, det är något vi som samhälle måste jobba lite på.

Annonser
Taggad ,

One thought on “I did not know that part 2

  1. Johan skriver:

    Tråkigt nog är James Avery inte igenkännbar som Shredder för så många svenskar, så det är inte konstigt om de inte bryr sig. Serien var ju dubbad i Sverige (två varianter, en för TV och en för video, TV-dubben verkar vara mest omtyckt i Sverige, på grund av inlevelse) så det är möjligtvis på senare år med Internet de kollat upp det.

    Vi hade TV 1 000 däremot, där man kunde se med orginalrösterna och trycka fram text på svenska (jag var 10 år så det var inga problem med läsning). Fanns väl fler som gjorde det, men det verkar som de glömt det. Jag visste inte ens vem Uncle Phil var då men Turtles tyckte jag om.

    Vet du om det där med födelsedagsfester i USA förekom i Sverige också? (av de svenska skådespelare som läste Krangs röst då förstås)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: