Udda framtid för golfsnoppen


Odd Future Wolf Gang Kill Them All, numera även kända som Golf Wang, blowar upp internet såväl som konventionell media just nu. Det handlar alltså om ett löst sammansatt rapkollektiv från Kalifornien, vars odiskutabla ledare Tyler the Creator precis släppt det hett efterlängtade albumet Goblin. Vars omslag, som ni kan se i videon däruppe, har en mycket tilltalande färgkombination av rosa och svartvitt. Påminner det dig om något annat? Om inte, scrolla upp lite grann.
Mycket av skivan låter egentligen som klassisk ryggsäcksrapp – det vill säga, slarvig och rå produktion (alla utom ett beat av honom själv) och babblig abstrakt rap om att ha sex med delfiner över det. Inte allas kopp te, kanske. Själv torkar jag en nostalgisk tår från ögat och tänker på grupper som Anti Pop Consortium som jag lyssnade på för tio år sedan. Är man gammal om man upplevt samma musikaliska protest två gånger? Det var en retorisk fråga. Jag vet att jag är gammal. För gammal för att se Odd Future uppträda på Hultsfred, i alla fall.
Men allt tjöt åsido – Goblin låter ofta riktigt jävla bra. Jag menar, kolla in ”Fish” här uppe. Är det inte den bästa delfinknullarrap du hört på länge? Fresh för 2011.

Men Tyler the Creator är inte den enda Odd Future Wolf Gang Kill Them All (puh!)-medlemmen som sprängs just nu. Frank Ocean, som även hoppar in i Fish, hypas också rättmätigt hårt, även om han ännu inte jobbar med skivbolagsgrejen utan släppt ett gratismixtape (ladda ned det här.). Det är ganska roligt att Frank Oceans stil är raka motsatsen till Tyler – han är en (jävligt hunkig) snubbe som sjunger om kärlek och respekt, medan Tyler är crazy och rappar om könssjukdomar och att dricka blod. ”Fish” illustrerar det rätt perfekt, sjukt roligt när Frank kommer in och sjunger om att tacka moder jord och allt det där. Han sjunger i och för sig också om att fiskaren våldtar allt i poolen. Är det för att han själv är fiskaren (Frank ”OCEAN”) eller är det någon slags kommentar om miljöförstöring? Hm, jag kanske överanalyserar det hela lite. Jag citerar en intervju med Tyler istället, när han analyserar hur Odd Future-gängets olika stilar influerar varandra:

”If you do ballet and a person you’re influenced by does ballet, you appreciate their balleting, and if you’re with them all the time – WHAT THE FUCK AM I TALKING ABOUT? YO, WHAT THE FUCK? I need to get back on Twitter.”
Där har vi det, gott folk. 2011 är ingen tanke tillräckligt värdefull för att inte avbryta för en Twittersession. Men i samma intervju snackar Tyler om sin respekt för den kanadensiska synthpionjären Bruce Haack, vilket man måste älska. ”His shit is cool, random beeps and stuff. If you did acid and listened to it that would be swagged the fuck out”. Sannolikt. Kolla in videon till Haacks ”Party Machine” här nere. ”Swagged the fuck out” är inte ens första bokstaven i första stavelsen av förnamnet. Golf Wang.

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: