Dagens Charlie


Det är kul med slang, och det är också rätt kul att Charlie varit slang för kokain ett bra tag innan Sheengate. Om jag förstått det rätt är det cockneyn uttrycket kommer ifrån från början. Men jag är nyfiken på ursprunget – om det syftar på en specifik Charlie eller om det kommer ifrån något annat, till exempel rimmarslangen de jobbar med i cockneyn. Kolla in Cockney Rhyming Slangs lista över alternativ till ”Charlie” – vill man switcha upp det lite kan man kalla det Boutros Boutros Gali istället. Lite förvirrande att kalla det Bob Marley bara. Mannen är ju ganska förknippad med något annat…
Den som kollat en och annan film eller tv-serie som utspelar sig i Vietnam har säkert hört ”Charlie” som uttryck för den lede fi. Urbandictionary förklarar ursprunget:
Used by the soldiers in the field, rarely by the generals back home. Originated in the Vietnam War, when the Vietcong were referred to as VC. Using the phonetic alphabet, VC translates to ”Victor Charlie,” thus spawning the term.
Knowledge dropped! Om någon därute vet ursprunget till Charlie som slang för kokain, hör gärna av er. Och håll er borta från Charlien, you fockin’ cockaroaches.

Annonser
Taggad ,

2 thoughts on “Dagens Charlie

  1. max skriver:

    det är nog så tråkigt att det börjar på samma bokstav yo.

  2. dogmatik skriver:

    Fan, jag vägrar tro det. Det måste finnas något roligare skäl…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: