Topp 20 musikvideos – #6 – Men Without Hats, ”Safety Dance” (1982)


Oj oj, nu har jag verkligen slackat ett tag med den absoluta musikvideotoppen. Dags att ta det tillbaka med kanske den enda cheesy åttiotalsvideon som slår You spin me round, nämligen mästerverket ”Safety Dance”. Låten i sig är rakt av fantastisk – en extremt catchy synthslinga och den kanske bästsämsta texten någonsin – sug på textrader som ”we can act if want to, if we don’t nobody will, and you can act real rude and totally removed, and I can act like an imbecil”! Kan man hylla festandet på ett bättre sätt i popmusiktextform? Kanske, men det är få förunnat. Notera att ”Safety dance” var en KLUBBANGER när den kom, det här var vad folk ville skaka sitt shit till 1982! Synd att jag låg i blöjor då alltså.

Detta om låten. Men videon gott folk, videon. Det är otroligt svårt att ana graden av ironi och självdistans, men oavsett är allting totalt awesome – kolla in hur sångaren synkar med dvärgen när de sjunger ”We can act like we come from out of this world”, hur tjejen poppar upp från ingenstans med en vansinnig glädje eller hur textraden ”everybody look at your hands” accentueras med perfekt minspel. Och pass på – en jävla tuppmask?
Vill ni ha mer, frågar Matte. I så fall kan jag rekommendera den bortgångne J Dillas instrumentala hiphopversion. Den kan man ha på repeat en hel dag om man vill, den visar verkligen hur genial en melodi kan vara.

Eller för ett gott skratt eller åtminstone ett smil, kolla in det här.

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: