Till alla original


Häromdagen satt jag och en kille jag jobbar med på ett fik och gick igenom ändringar på en hemsida. Det satt en tant bredvid oss som efter ett tag började fälla sura kommentarer. Hon inledde med: ”Borde inte ni vara på jobbet nu?” – ”Det är det vi är”, försökte kollegan men det möttes av en skeptisk min. ”Vilka tider”, anmärkte hon. Lite senare pekade tanten på kollegans bulle och sade högt ”Är det där din frukost?” och undrade sen, eftersom fiket låg inne på Stockholms centralstation, om vi verkligen hade något plan (!) att passa.

Nu när jag börjar lämna Uppsala för Stockholm är det här en av de uppenbara fördelarna med en ny, större stad- en helt ny uppsättning personer som helt ignorerar givna sociala normer för hur man beter sig ute i offentligheten. Uppsala är ändå så pass litet att de flesta som regelmässigt beter sig så blir rätt välkända. ”Filip” till exempel, som gillar att skrika åt folk på stan. Jag minns en hysteriskt rolig episod i högstadiet när han åkte samma buss som oss till Heidenstams Torg och såg en klasskompis Djurens Rätt-brosch eller liknande, och började tokdissa henne: ”Åh djuren! Det är så synd om djuren!” Klassiskt.
En annan favorit i Uppsalafloran är mannen som en gång gick in på en kompis jobb (ett ställe som bland annat säljer prylar med Uppsala-tema, typ souvenirer) och sade att han ville sälja sina motiv där (på koppar eller tröjor, förmodligen). Han kom tillbaka senare med bilder på Pelle Svanslös och Maja Gräddnos i olika sexställningar! Hur kul som helst och förmodligen mer säljbart än någon av oss vill tro.
Anyways, till alla Stockholms original, ser fram emot att träffa er. Tack för att ni påminner oss om hur svårt det är att leva i dagens samhälle, genom att bryta regler vi inte ens visste fanns. Ses i offentligheten.

Bilden där uppe föreställer ”Gandalf the Grey”, en fantastisk trubadur som gav ut en temaskiva (The Grey Wizard am I) där han på många låtar sjunger texter om Gandalf i första person, som om han VORE Gandalf. Skivan spelade han in själv (extremt ovanligt 1972) och ett förseglat ex går på omkring tusen dollar. Gå din egen väg, det blir bättre så. Folk KOMMER att förstå, om inte förr så senare.

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: