Greppad


Freeway (den som vet vet att han är en av de grymmare rapparna nu och har varit det ett tag) har äntligen gjort ett album med Jake One (dito, fast producent). Jag visste att det skulle uppstå ljuv musik och att de tillsammans skulle bli rena dynamiten (en extremt vanlig formulering på åttiotalsbuddykomedier av någon anledning, en parentes).
Men ZOMG!!! Vilken cd-förpackning! Seriöst, det här är KONST. Har du NÅGONSIN sett någon ta det till en sådan nivå förut? Det här är sådant som får en att plocka fram kreditkortet. Man kan alltid bortrationalisera det med att det är gratis frakt för studenter på cdon (jag tar emot de där reklampengarna sedan) och att man dessutom kan greppa säsong ett av Arrested Development där för under hundralappen. Nu kan jag äntligen nicka uppskattande när folk börjar prata om den serien med mig (händer minst en gång i veckan).
Åter till Freeway & Jake – de hade den goda smaken att släppa ett grymt gratismixtape innan albumet, The Beat made me do it. En av de bästa låtarna bjuder jag på om du är intresserad, den fantastiska ”Heart Throbs” där Freeway rappar över den övergrymma boogiedängan Danger Zone av Midnight Express. Trummorna! Basen! Blåset! Livet är värt att leva, gott folk!

Freeway & Jake One – Heart Throbs
En shoutout till Joel, som känner igen en bra Freeway-låt när han hör den.

Annonser
Taggad , , ,

2 thoughts on “Greppad

  1. Joel skriver:

    Så jävla bra.

  2. […] Den snygga bilden här uppe föreställer omslaget till en sjukt bra samling med brasiliansk psykedelisk funk/rock som jag precis fick hem. Ett par 3D-glasögon följer med dessutom, som gör omslaget (och det medföljande häftet) ännu mer flippat. Nu snackar vi dessutom gammaldags 3D-brillor här, i papp med ett öga rött, och ett öga blått (Khemiris misslyckade uppföljare kanske?). Alltså inte den nya typen av plastglajor som jag genomled Alice i Underlandet iförd häromkvällen. Om nedladdningens effekt på den oberoende skivbolag är att de lägger ned mer kärlek på skivors förpackning är det bara att tanka på, gott folk! Se även denna. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: