Välkommen till Alpha Ralpha Boulevard


Öljippofestfixarföretaget Vice, som tydligen har någon form av tryckt publikation också, har intervjuat en sann svensk musikhjälte – nämligen elektronikapionjären Ralph Lundsten (vars hem/studioinredning slår det mesta). Jag läste intervjun förut men blev påmind om den av, lite otippat, Recordmania-bloggen.
Ralph Lundsten – ”Aurally fixated”
Tidningen Sex (vila i frid) gjorde en grym intervju med karln också, där han pratade om sin synth som man styr med kroppskontakt, en slags kärlekssynth. Som Warren G skulle ha sagt: ”What’s N-X-E-T?”

Ralph Lundstens mästerverk i mina (trumbeatsfetischiserande) öron kan vara ”Horrorscope”, en låt som känns så modern att man baxnar. Lyssna på det här och fatta att det är inspelat 1979:

Tungt. Medan mina föräldrar gick ut och dansade till Abba satt jämnåriga Ralph och gjorde protoelektrohiphopkrautmusik i en studio med My Little Pony-på-syra-inredning. Jag hade tänkt lägga upp låten men nu såg jag precis att den finns på Itunes. Köp den så får Ralph lite cash, och så har du något att spela för folk nästa gång de tjabbar om tidig elektronisk musik. Det finns även en återpress på tolva om du bryr dig om sådant.

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: