Åter till topp 20 musikvideos – #10 – Dead or Alive, ”You Spin Me Round” (1984)


I dag är det, som många andra dagar, fredag. Då går man med fördel in på Isitfriday.org för att få det bekräftat. Hallucinerar jag, har jag blandat ihop dagarna, eller är det verkligen fredag? DET ÄR FREDAG! Internet är så sjukt funktionellt ibland. Just sådana här sajter känns som härliga reliker från nätets barndom, när folk började inse att man verkligen kunde larva sig på allvar och göra otroligt simpla sajter. Love it. I vilket fall, låten som loopas i all oändlighet när man går in på sidan är Dead or Alives åttiotalsdänga ”You Spin Me Round”, som vi i dag kanske mest känner igen i Flo Rida-tappning.
I vårt samhälle i dag har vi, som förut, en massa etiketter. Vi har tagit ett gäng egenskaper och klassat dem som Manliga. Eller Kvinnliga. Och inte minst Gay. Om vi nu klarar av att distansera oss ett ögonblick från detta, och verkligen ser kategorierna som skapade, måste vi ändå kunna säga detta: Detta är en av de mest GAY videos som någonsin gjort. Åttiotalets förlorade sinne för proportioner och en popgrupps intensiva vilja att göra det mesta av en minimal budget har lett till en gloriös uppvisning i glitter, tuperat hår, lösnaglar och kimonos. Dessutom kör killen med ögonlapp. Och i bakgrunden vajar flaggorna triumferande i vinden. Fantastiskt.
Du kanske tror att tjugohundranollnolltalet inte kommer att framstå som excentriskt i efterhand på samma sätt som åttiotalet. Jag undrar det jag. Kolla till exempel in den här GAP-reklamen. Och ja, cirkeln är sluten.
Flo Rida är med. /Matte

Annonser
Taggad

One thought on “Åter till topp 20 musikvideos – #10 – Dead or Alive, ”You Spin Me Round” (1984)

  1. […] musikvideotoppen. Dags att ta det tillbaka med kanske den enda cheesy åttiotalsvideon som slår You spin me round, nämligen mästerverket ”Safety Dance”. Låten i sig är rakt av fantastisk – en […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: