#11 – Erykah Badu ”Honey” (2008)Erykah Badu släppte inte bara ett grymt album förra året, hon slog dessutom till med en av de senaste årens bästa video till singeln ”Honey”. Ja, jag vet att jag är partisk i frågan – som en dj av den gamla skolan, en som fortfarande har en Ikea-hylla full med vinyl, är skivomslag något av det bästa jag vet inom den visuella konstens värld. Så det är klart att jag firar när Erykah, en av världens coolaste människor, återskapar gamla klassiska skivomslag med sig själv i stället för originalartisterna.
Även Them Sa-Ra dudes dyker upp här och där, som producerat låten och också släppt ett grymt album i år.
Erykah Badu – Honey
Har man inte sett originalomslagen missar man förstås lite av videons humor – även om vi nog alla har sett Hey Ya-videon och därmed kan digga in avsnittet som parodierar den . Vi som kan vårt hiphopskvaller vet ju också att Andre i Outkast är Erykahs ex och att de har en unge tillsammans, så passningen blir extra rolig. Men som expert i området (hrm, nörd alltså) kan jag tipsa om att ni håller utkik efter lookalikes till följande skivomslag:
och naturligtvis…

…med flera. Håll till godo och låt oss hoppas att vi får ett nytt Erykah Badu-album snart. Ingen annan kan göra det åt henne. /Matte

Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: