# 20 – The Slits ”Typical Girls” (1979)


Om du fick ha gruppsex med vilket band som helst, från vilket tidsperiod som helst, vilket skulle du välja? Du kanske aldrig har funderat över det (som de brukade säga i Rocky förut, ”du ljuger och du är tråkig”)? Dags att göra det nu, kanske.
Själv väljer jag The Slits från 1979. De tre coolaste varelserna världen skådat. Kolla in Aris danssteg i videon till ”Typical girls” – något The Slits varken var eller är. Frågan är om vi skulle kunna leva i en värld där alla var som The Slits, vi skulle nog implodera eller något. Världens coolhetsreserver skulle tömmas direkt om vi alla försökte bli som basisten i videon ovan. Peak Oil. Fast med coolhet. Peak Coolness.
För övrigt, hur hårt är det här skivomslaget?
slitscut1nh
Hur hårt som helst faktiskt. The Slits finns på Spotify, så om det känns bra att lyssna på ett band som får Sex Pistols att framstå som pisstråkiga föredettingar, gört. Men titta på videon först.

Annonser
Taggad

2 thoughts on “# 20 – The Slits ”Typical Girls” (1979)

  1. […] i världen. Jag har redan hyllat Slits fantastiska låt och video ”Typical Girls” här. Slits nuvarande lineup består både av originalmedlemmar och nyförvärv, om du undrar varför […]

  2. […] det punk ska handla om. Jag har tidigare skrivit om The Slits video ”Typical girls”här och länkat till The Slits skivtips. De har även gjort en av de bästa covers någonsin, deras […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: