7 och en halv minuters vansinne

Ännu en klassiker, som du kanske eller kanske inte har sett. Busta Rhymes är på fest hos producenten Scott Storch (som gjort hits som Lean Back och Candy Shop och keyboardslingorna till dängor som Cry me a river och Still Dre). Dock krashar en snubbe sin Ferrari i en närbelägen rosenbuske, vilket gör att Bussa Buss känner sig tvingad att leka Flipmode Eywitness News och visa oss, folket, vad som händer.

Busta går från briljant komiker till steroidpumpat arselhuvud så många gånger i den här videon, och så snabbt att ens huvud snurrar. Smockan hänger i luften den ena sekunden, sekunden senare är han som en glad unge igen – men alltid lika speedad. Busta är verkligen ”larger than life” (jag försöker verkligen att anglifiera mindre, men hur uttrycker man samma sak på svenska? Någon som vet?). Introduktionen är hysteriskt rolig, när Busta har en svada som inte är av denna värld. ”In the process of the social activities, muthafuckas was gathering, the word on the street, and the function and the festivities over here was spectacular, muthafuckin’ outta control, fantastic, and everybody was i a rush and a race”… helt sanslöst. Fantastiskt roligt också när kameran går från Busta till Scott Storch, som inte över huvud taget ser hård eller hiphoppig ut, utan snarare EXAKT som Michael Cera. Jämför själv:

scott-storch

michael_cera

Vissa repliker i den här filmen är så perfekta att de nästan låter skrivna. Känn på det här utbytet:

Ferrarisnubben: ”You’re Busta Rhymes! Look, could you just give me a little space here?”

Busta: ”YOU WANT ME TO GIVE YOU A LITTLE SPACE?”

Ferrarisnubben: ”Not ME, but just this whole thing here…”

Busta: ”YOU WANT ME TO GIVE THE WHOLE THING A LITTLE SPACE? How about when I want a little space? Muthafuckas don’t wanna give me any space then!”

(Till kameran, vid Ferrarin) ”He wants a little space? Looks like he got a lot of space here! He’s bogarting the space!”

LOLOLOL. Även om det är drygt är det fortfarande kul att Busta är så lättretad. Jag tänker mig att han sitter i soffan framför tv:n och ser ett reportage om svältande barn, och bara ”How about when I want a little food, huh?” Å andra sidan – uttrycket ”bogarting the space” är bara FÖR roligt.

Busta har redan bevisat att han är en av de bästa både på att rappa och på att hålla sig kvar i gamet, men jag skulle inte vilja vara i hans entourage om det här är en genomsnittlig dag i hans liv… Puh. Bättre att se kaoset på avstånd, utan tvekan!

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: