Prepare to be Paul Ruddified


I kväll såg jag I love you, man – en soft friendcom (som romcom, men med vänskap i stället för romans) med den underskattade Paul Rudd i huvudrollen. Paul Rudd är en sån där snubbe som bara lyser sympatiskt genom bioduken, han känns som en så genuint soft snubbe. Han är välförtjänt av en huvudroll (jag blir lika glad som jag blev när en annan gammal favorit, Jason Lee, äntligen fick en huvudroll – i den i och för sig halvtaskiga serien My name is Earl).
Paul Rudd spelade Phoebes pojkvän sista tiden av Vänner, och har haft solida biroller i såväl 40 year old virgin som Knocked up. Även om I Love you, man inte spelar i samma liga som någon av de filmerna (två av de bästa komedierna från de senaste fem åren, utan tvekan) var den ändå klart sevärd om man vill ha lite amerikansk dude-humor, lite kärlek och lite Rush. Ja, den lika kanadensiska som progressiva powertrions musik löper som en puls genom hela filmens blodomlopp – om än en puls som hux flux byter till 7/4:edels takt och fuckar upp ens headbangande.
Framför allt en scen i filmen står ut, och det var bara på grund av att jag råkade se den via facebook (tack Petter!) som jag såg I love you, man. Du kan missa filmen om du vill, men du bör inte missa det här:
I love you, man – ”Sleapin Da Baess Mahn”
Om du är sugen på att ”Get some Neil Peart all up in ya” så lyssna för all del på Rush. Gärna klassikern nedan:

Rush – Moving Pictures
Den börjar med EXIT THE WARRIOR TODAYS TOM SAWYEEEE!!!! Se bara till att du inte skadar nacken när du måste headbanga till taktbytena. Ta det försiktigt där ute, älskling. /Matte

Annonser
Taggad ,

3 thoughts on “Prepare to be Paul Ruddified

  1. Fredrika skriver:

    Ähum. Du har ju missat Paul Rudds två viktigaste filmer: Clueless (Det blir ju han och Alicia Silverstone till slut!!! Hello!) och birollen i Romeo and Juliet (han spelar Paris, Juliets påtvingade fästman). Det vet alla som var en 14-årig tjej år 1997.

  2. Fredrika skriver:

    Haha. Jag älskade scenen. Sitter och skrattar högt på rummet.

  3. dogmatik skriver:

    Ah, där ser man. Jag har inte sett Romeo och Julia sen den kom (gillar verkligen inte den filmen – av samma anledningar som Moulin Rouge) och har inte sett Clueless heller (var-en-sextonårig-kille-1997-related). Men nu har i alla fall förståelsen för Paul Rudds birollskarriär fördjupats ytterligare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: