Rapporter från besvikelsernas land

megabesviken
Är det något svenskar blir så är det besvikna. Ledsna, absolut. Kränkta, ibland. Men ofta besvikna. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vad gör vi då? Vi skriver en insändare, eller ännu hellre – vi ringer lokaltidningen.
Bloggen Dagens lokaltidningsbesvikelse samlar alla besvikna svenskar som fått, om inte ekonomisk, så åtminstone moralisk upprättelse via sin lokala nyhetsredaktion. Läs klassiker som Bussvärden tog hans smörgås, där 12-årige Linus berättar om när hans macka konfiskerades av en nitisk trafikarbetare (”Han fick förklaringen att smörgåsen luktade dressing och att den liknade en hamburgare”). Ursäkten från bussbolaget är obetalbar: ”Det var en stressig situation och bussvärden gjorde en missbedömning. Han bedömde att smörgåsen luktade mer än den gjorde”.
En annan favorit från sajten är Hon fick porr med flingorna, där Ida, 23, berättar om när en träningsskiva som följde med ett paket Nestlé Fitness automatiskt länkade till en porrsajt. Aftonbladet hade själva det goda omdömet att kalla händelsen för ”Porn Flakes-chocken”.
Bloggen bjuder på många fantastiska exempel på träffsäker bildjournalistik, eftersom fotona till den här typen av artiklar följer en så bestämd mall. Man fotar den besvikna individen bredvid föremålet som lett till besvikelsen och ser till att sagda individ har ett besviket ansiktsuttryck.
Så här ska det se ut:

…eller så här:

…eller varför inte så här:
billie puh
Så tack alla lokaltidningsjournalister, som låter till exempel Billie ovan visa upp sin ”Absolut hembränt”-tischa som redigerades om till ett Nalle Puh-motiv i skolkatalogen. Upprättelse åt den lilla människan – och inte en dag för sent! /Matte

Annonser
Taggad

One thought on “Rapporter från besvikelsernas land

  1. Magda skriver:

    Hahaha, vad klockrent! jag blev just jättebesviken på att filmen Coco avant Chanel inte visas i Uppsala och har skrivit ett klagomail till sf bland annat innehållandes orden ”det är en stor besvikelse..”!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: