Dans dans dans – del 1

soul train
Jajamen, då var det kulturtnatt igen, och för första gången på flera år kommer jag inte att tillbringa den i DJ-båset. Dags att ta del av vad Uppsala har att erbjuda. Förhoppningsvis något som innehåller dans, denna djupt mänskliga kulturform. Den finns alltid tillgänglig, såvida man inte brutit ett ben eller liknande – och till och med då finns ju sittdans.
Ofta när man ser dans (i musikvideos eller uppträdanden) är den ofta väldigt precis och koreograferad. Det är fint det med – men ibland vill man bara se människor GÅ FÖR SITT. Alla kan ha sin egen stil, liksom. Kan du inte dansa? Okej, då kanske det är DIN GREJ, att dansa fult.
För proper och rejäl inspiration på den här fronten finns det inget bättre än klipp från Soul Train, en riktig institution i amerikansk tv ledd av Don Cornelius. De körde regelbundet sin ”Soul Train line”, där par dansade genom en korridor av andra dansare. Så sjukt hjärtliga och fina moves – folk ser inte ut som att de poserar för en kamera, de bara KÖR. Kolla in klippen nedan:


Sjukt grymt. Snart: Mina favoritdansvideos. Kom ihåg: ”If you’re holding up the wall then you’re missing the point”. /Matte

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: