No life to live, doc says two more years – So after the laughter, I guess comes the tears


Sverige måste vara det land i världen som har flest Soloartister-som-kallar-sig-för-ett-knepigt-gruppnamn-istället-för-sitt-riktiga-namn. Firefox AK, Actionbiker, Nordpolen, Hello Saferide – the list goes on and on and on and on. El Perro del Mar var bara ett namn i musiktidningar för mig tills i kväll då jag såg henne/dem/det live. Bra spelning, men inte lika bra som klippet ovan där hon tillsammans med Lykke Li sjunger det gamla soulörhänget ”After laughter comes tears” (originalet sjöngs av Wendy Rene). Ett bra klipp och en påminnelse om vad som ofta saknas i svensk indiepop – bra låtskriveri. Det är inte alla som är på Jens Lekman-nivå, för att uttrycka sig milt. El Perro del Mar-spelningen led ibland lite av det syndromet – det är välspelat och välsjunget men fastnar inte, eftersom låten som framförs så väl inte är särskilt minnesvärd.
Om du har någon slags kärlek till hiphop vet jag vad du framför allt tänker på när du hör After laughter comes tears. Just det, den här:

På tal om örhänge, på tal om minnesvärt. /Matte

PS – en av de roligaste sakerna med Tearz är att första versen avslutas med repliken ”I wish I had a chance to sing these three words”. After laughter comes tears – jag är ingen matematiker men nog är det väl fyra ord? DS

Annonser
Taggad , , ,

One thought on “No life to live, doc says two more years – So after the laughter, I guess comes the tears

  1. Fredrika skriver:

    Bra låt! Ska spotifya den. Videon skulle vara ännu bättre om hela bunten (såväl musiker som sångerskor) skulle ta sig själv på lite mindre stort allvar. Ett leende har inte dödat någon vad jag vet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: