Don’t front, you know I got my Simpsons toy packages unopened.

the_40_year_old_virgin_wallpaper9
I dag var jag på väg hem med Stockholmståget dagen efter en väldigt rolig spelning, och slog ihjäl tiden med att läsa senaste Vice. Där fanns en ganska rolig artikel som handlar om vad som händer när alla pinsamheter man gjort sig skyldig till helt plötsligt går att se på nätet. Killen som skrev den hade spelat i punkband under nittiotalet och kunde då inte förutse att allt dumt han gjort i samband med detta skulle finnas på Youtube för alltid. Det blir svårare och svårare att upprätthålla en perfekt image, och när som helst kan bilderna av ens gamla idoler raseras.

Ta exemplet Buckshot, frontfiguren för nittiotalets raplegender Black Moon. Precis som andra rappare som är korta i rocken (Lil’ Wayne, T.I, Prodigy från Mobb Deep) har han utvecklat en stenhård persona på micken. Han förkroppsligar för mig den klassiska nittiotalsöstkustrapparen iklädd en fet Goosejacka och Timbalandkängor och med Black Moon skapade han klassiska dängor som denna.

Döm om min förvåning när jag via Youtube får se Buckshot visa upp sin (rätt imponerande) samling av Simpsons-leksaksgubbar. Han har en hel vägg av dem, fortfarande i originalförpackningarna! Precis som Andy i 40 Year Old Virgin hajar han att samlarvärdet på leksaksgubbar sjunker om man tar ut dem ur sin originalförpackning. Buckshot är dock inte alltför rigid med detta, utan har några av dem framme (dubletter förmodligen!). I klippet får vi se Brooklynsonen leka med dem, samt imitera deras röster. Han spelar upp en scen med Nelson, hans mobbarkompisar, och Ned Flanders söner Rod och Todd. Han säger att han aldrig lägger en vers utan att kolla av den med sina Simpsonsgubbar först, för att få deras godkännande.

Man baxnar. Själv tycker jag att det är otroligt charmigt, men det är så kul när rappares image (jag menar, killen heter BUCKSHOT) så totalt skär sig med verkligheten. I klippet säger han att killen som filmar ABSOLUT inte får lägga ut klippet på Youtube. Famous last words.

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: