Förbjuden Kärlek

poisonivykiss

Ja, så sitter man hemma i soffan och lyssnar på Sveriges mest underskattade band, Dungen. Hatade på hemmaplan, älskade i resten av världen. Ack vilken ironi. Deras fjärde album är solitt, så don’t hate, congratulate.

För en vecka sedan kom jag hem ifrån en Egyptenresa. Det finns en anledning till att Den Stora Romanen om att sola och bada inte skrivits – det finns inte så mycket intressant att säga om saken, helt enkelt. Något som däremot var intressant var kvällarna, då det enda som fanns att göra på hotellet var att kolla på den eminenta tv-kanalen Dubai One. Dubaisk tv visade ett gäng grymma filmer, såsom 40 year old virgin, 8 mile, Snuten i Hollywood 2, och Batman & Robin. Okej, den sistnämnda är en av de sämsta filmerna som någonsin gjorts, men kalkonfaktorn gör den underhållande. Mer än Spiderman 3 i alla fall.

MEN, och det här är kickern, som man brukar säga – filmerna var censurerade! Det började med att vi noterade att sexscenen i 8 mile var bortklippt. Okej, den är lite ingående, kan man tycka – inte för att man får se något egentligen men den känns rätt riktig, så. Fumlig och real.
Men komiken fortsatte. Vi kom på att hela den sista kvarten av 40 year old virgin var bortklippt – inte nog med att Steve förblev oskuld, man fick inte heller se ensemblen sjunga det avslutande medleyt av Hairlåtar. Batman & Robin var HÅRT censurerad – Poison Ivy har ju giftiga läppar och kysser sina fiender till döds, men ALLA kyssar var bortklippta! LITE irriterande. En scen i Snuten i Hollywood 2 var också bortklippt, och först kunde jag inte komma på varför. Eddie Murphy/Axel Foley plockar upp en sköldpadda hemma hos Rosewood, och sedan, KLIPP! Jag kom på att han vänder på sköldpaddan och undrar typ ”Vart sitter könsorganen på de här grejerna?” OCH DET ÄR BORTKLIPPT!!! Tur att inte den dubaiska ungdomen får se en så het och sexig scen alltså…
Nej, tacka vet jag gamla hederliga Sverige. Här får man minsann se sköldpaddor vändas upp och ned och giftiga växtkvinnor pössas tills ögonen blöder. Du gamla, du fria… /Matte

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: