Det finns fler än ett sätt att flå en katt på…

leanwithitrockwithit

…och sex miljoner sätt att jaga en älg på, enligt Tony Ernst. Man kan ta journalisten från hiphopen, men inte hiphopen från journalisten. Trots att Tony Ernsts bok handlar om fildelning och pirater har han döpt den till något så tydligt hiphopinspirerat – eftersom vi alla vet att det finns sex miljoner sätt att dö på, och sex miljoner historier i staden. Karln drev ju trots allt  hiphoptidningen Gidappa! back in the day. Inte den bästa tidningen i mannaminne kanske, men ändå underhållande och klart bättre än det gräsliga namnet.

Men det FINNS faktiskt fler än ett sätt att flå en katt på. Om man till exempel vill göra om Isley Brothers schmootha glida-ned-i-en-cab-på-en-gata-i-Los-Angeles-och-känna-sig-grown-n-sexy-soullåt Footsteps in the dark

…till en grym hiphopdänga, kan man göra så här…

…eller så här…

…och jag måste erkänna att jag flippade ut när jag hörde ”oh, in the daaaaark” i Dilla-låten (och det var inte vid första lyssningen heller). De där trummorna är ju verkligen Guds frukost, dessutom.

En sak som roterat runt på the internets ett tag men likväl är ett smärre mästerverk är diagrammet ”Was it a good day” som man kan kolla in här. Det är bara för läsaren följa diagrammet och se om det var en bra dag eller inte, enligt Ice Cubes definition (enligt ovan).
”What are you feeling on?”
”Her foot.”
”Try again”

Ah, hiphopnördhumor. Det är härligt att leva ändå, i alla fall i små doser. /Matte

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: