It’s my duty to adress, this vampiress giving the black man stress

True Blood

Ibland är något obegripligt och oroväckande, och man måste adressera problemet som i ett Jeru the Damaja-citat. Min fråga: Vad ser folk i True Blood egentligen?

Det började så bra: Rykten började gå om en ny vampyrserie, skapad av Alan Ball, som skrivit manus till American Beauty och skapat Six Feet Under. Grundidén verkade briljant – en vampyrserie som utspelar sig i den amerikanska södern där vampyrerna försöker få medborgerliga rättigtheter. Serien skulle dra paralleller mellan vampyrernas kamp och rasmotsättningar samt förtrycket av homosexuella. Hur skulle det kunna gå fel?

Tja, jag har sett fyra avsnitt och alla är skrattretande dåliga. Ett av dem var ett senare avsnitt då vissa säger att serien blir bättre. Det blir den INTE. True Blood innehåller skådespelarinsatser som är så dåliga att man baxnar. Serien är en ofrivillig komedi, eftersom så många av scenerna har kalkonprägel. Tyvärr fastnar skrattet i halsen när man inser att man slösat bort ännu en timme av sitt liv på skräpet. Ännu värre blir det när man för varje dag hör fler och fler normalt sett vettiga människor prata om att de tittar på avfödan.

Kort sagt: Om True Blood vore en fågel vore det en Kackadua. Om True Blood vore en president vore det George W Usch. Och så vidare.

Men inget ont som inte har något gott med sig! I jakten på True Blood-bilder hittade jag den här filmaffischen:

true-blood-den-andra

Enligt IMDB handlar filmen om Ray Truebloods kamp mot gängrivalen Billy ”Spider” Masters. LITE coolare namn än ”Sookie Stackhouse”, eller? Taglinen är ”ON THE STREETS BLOOD IS THICKER THAN EVIL”! Och herre min je, backa bandet och passa courvoisieren, Sherilyn Fenn är med – bättre känd som Audrey Horne i Twin Peaks! Jag tror att vi har hittat den goda tvillingen i den här sagan. /Matte

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: